Ingen har väl undgått att lägga märke till den färgstarke ponny som figurerar i tv-reklamen för ATG? Historien om hans hårda uppväxt och kamp för ett bättre liv är lika fängslande som underhållande. Tittaren får följa med på äventyr när denna ponny ger sig ut i den stora världen i jakt på framgång. Han knyter nya bekantskaper och börjar träna hårt för att komma i form för ett eventuellt framtida lopp. Han lyckas till slut slå igenom och skapa sig ett namn men hans väg till framgång är inte spikrak utan kantad med upp- och nedgångar.

Ponny med en dröm

Vinnie, som den ponny som förekommer i ATG:s tv-reklamfilmer så lämpligt heter, är en liten häst som drömmer stort. Han växer upp på den småländska landsbygden. Hans far är en arbetande häst och hans mor är en tävlingshäst. Med en skön inställning till livet och en beslutsam målmedvetenhet tar han sig fram genom livet och följer sin dröm. Drömmen är att likt sin mor bli en framgångsrik travhäst och ta världen med storm. Men vägen dit är lång och snirklig.

Denna sympatiske ponny stöter stundtals på olika typer av motgångar, ibland av känslomässig karaktär. Men han ger sig aldrig utan kämpar alltid vidare utan att släppa taget om den dröm som håller igång honom och ger honom energi. Även om hans dröm emellanåt tycks sätta käppar i hjulen för hans tillvaro, för hans envisa sökande också med sig många goda erfarenheter som utvecklar och stärker honom. Han låter ingenting stoppa honom och tänker inte nedslås av de olika bakslag som kommer.

Han ger aldrig upp

Vinnie går under artistnamnet ‘Vinnie The Dreamer’ och är en ponny med många strängar på sin lyra. Just drömmare är en bra beskrivning av hans personlighet då han ofta dagdrömmer eller svävar i väg i tanken. Han tänker mycket för sig själv men skrider också titt som tätt till handling. Med blandad framgång försöker han sig på bland annat på en karriär som ståuppkomiker. Han blir ömsom utskrattad, ömsom hyllad men han ger aldrig upp, oavsett vilka hinder som omvärlden placerar framför honom.

Det budskap som denna ponny förmedlar och personifierar är att ingenting är omöjligt och att man aldrig ska ge upp. Man måste våga för att vinna, inte släppa taget om sin dröm och övervinna de hinder som står emellan sig och det mål man strävar för att uppnå. Det är ett positivt laddat budskap som Vinnie på ett utmärkt sätt förkroppsligar med sin framåtanda. Att denna lilla häst går hem hos publiken är enkelt att förstå och tittaren känner sympati med honom från första ögonblicket.

Ponny med en äventyrlig personlighet

En ponny, en dröm, ett äventyr

Den ponny vi lär känna som Vinnie är lätt att tycka om och att känna sympati med när hans äventyr likt en bergochdalbana går upp och ner. Det finns ett större antal videoklipp med Vinnie att titta på men det är svårt att få nog av den lille drömmaren. Hans fasta beslutsamhet och reklamklippens positivt laddade budskap är någonting att ta till sig och sprida vidare till sina medmänniskor. Om det är någonting världen behöver så är det fler små positiva kämpar som Vinnie.